Пошук

АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ

День Андрія Первозванного – одне з улю­блених передноворічних свят, яке завжди віщує початок веселощів та містично-інтригуючих ритуалів. Святий Андрій поспішав до нас зі справжньою сніжно-морозною, по-зимовому чудовою погодою та веселим настроєм і, зви­чайно, не міг оминути нашого інституту. Сту­денти природничо-технологічного факультету на чолі з деканом Ольгою Дух організували і провели незабутні Андріївські вечорниці.


Ведуча Мар’яна Маліновська разом зі щедрою господинею Людмилою Балагудою вітали гостей і запрошували до своєї привітної оселі. Дівчата, як і годиться цього вечора, га­дали на свою щасливу долю та на майбутнього чоловіка: кидали чоботи через хату, витягували з макітри записки з іменем судженого. А ще вони прислухалися до порад Циганки (Марії Якимишиної), яка зі знанням своєї справи май­стерно ворожила хлопцям і дівчатам.

Хлопці співали, танцювали та жарту­вали. А тоді всі разом калиту кусали. З-поміж гурту обрали жартівника «писаря», який смішив кожного, хто, підстрибнувши на рогачі, намагав­ся відкусити шматок підвішеного коржа. Того, хто засміявся, мастили сажею. З цією роллю успішно справився Андрій Меленчук.

Молодіжне товариство зве­селяло присутніх на вечорницях жартівливими українськими піснями, а їх різнобарвне національне вбрання радувало око.

Закінчилося святкування частуванням смачними варениками зі сметаною, пампуш­ками та запашними пиріжками. Пригощалися присутні і калитою. Учасники вечорниць та гості свята з гарним настроєм і масою яскравих вра­жень розходились додому, і кожен залишив у серці незабутні спогади про дивовижні зимові традиції нашого народу.

 
Анонси
Галерея
61
6161
На даний момент 382 гостей на сайті