Пошук

ФЕСТИВАЛЬ КНИГИ

Науково-педагогічний і студентський колективи долучилися до реалізації українсько-польського проекту.ю що діє в рамках Всеукраїнського фестивалю книги ”Джура-фест – 2013“. На творчу зустріч, організовану ректоратом інституту (проректор з виховної роботи М.В.Сиротюк) і студентським активом (голова студпрофкому Андрій Заблоцький, голова студпарламенту Сергій Колісецький) спільно зі Спілкою польських письменників з м.Вроцлава (голова Спілки Андрій Бартинський), прибули члени національної спілки письменників України Олександр Гордон і Марія Людкевич, поет-бард Олесь Дяк, а також польські письменники Анджей Новак і Казимір Бурнат. У процесі активного творчого діалогу між майстрами слова і представниками педагогічної спільноти вималювалися загальні портрети української і польської літератур, насамперед їх поетичного сектора, що конкретизувалося виступами авторів і підтвердилося презентованим бібліотеці інституту їх книгами з автографами.

Польський поет Казимір Бурнат подарував нашим любителям поетичного слова свою збірку з оригінальною назвою ”Піднебіння небес“, а його колега по літературному цеху Анджей Бартинський – збірку з інтригуючим заголовком ”Повернися, бо черешні…“. Знаходить спільну (не лише творчу, а й формальну) мову з польським авторами львівський письменник Олександр Гордон, який свої збірки ”Вибрані SMS та ”Кохання у Львові“ написав українською, польською й італійською мовами. Він же, як головний редактор, познайомив присутніх з першим номером альманаху найсучасніших літературно-мистецьких текстів і перекладів ”Форма (р) т“.

Науковий співробітник Інституту українознавства ім.І.Крип’якевича НАН України, доктор історичних наук Петро Шкраб’юк передав бібліотеці інституту свою поетичну книгу ”Співзвучність“. Лауреат літературних премій ім.Лесі Українки та ім.Павла Тичини, відома українська поетеса Марія Людкевич презентувала майбутнім педагогам збірки ”Спитати б янгола“ та ”Пізнаємо місто рідне“. Поет, композитор і виконавець, автор 14 поетичних збірок, трьох пісенних компакт-дисків і двох музичних фільмів, лауреат багатьох музичних конкурсів і фестивалів Олесь Дяк поповнив бібліотеку навчального закладу своїми книгами ”Політ водопаду“ і ”Шипшинова моя душа“.

Знайшлося місце і для сучасних інформаційних технологій: електронній бібліотеці інституту передали мультимедійний компакт-диск ”Галицький золотослів“ – вибрані твори останніх років 42 галицьких поетів і прозаїків.

 
Анонси
Галерея
foto 21
foto 21foto 21
На даний момент 1132 гостей на сайті