Пошук

У РАМКАХ НОВОГО ПРОЕКТУ

На запрошення ректорату до нашого інституту прибула група польських студентів з Університету Слясни (м.Катовіце). Делегацію очолив її керівник, голова Фундації ”Світло зі Сходу“ Ярослав Бянись.

Під час розмови з п.Ярославом ми ознайомились із завданнями проекту співпраці з Кременецьким гуманітарно-педагогічним інститутом, яка включає теоретичні та практичні заняття з польської мови для студентів факультету іноземних мов, підготовку презентацій з історії, літератури, культури українського та польського народів, обмін книгами, знайомство з цікавими історичними пам’ятками нашого краю.


У рамках цьогорічного проекту польські гості працювали за двома програмами: для студентів-полоністів і тих, хто не вивчає польської мови, але бажає займатися у цій групі. Протягом тижня по 3 – 4 години в першу половину дня проходили аудиторні заняття, а після занять відбувалося живе спілкування під час прогулянок по місту та його околицях.

Приємно, що мовну допомогу під час розмови надавали і наші студенти, і Тетяна Взлуцька – одна із гостей, випускниця факультету романо-германських мов НУ ”Острозька академія“, яка співпрацює з Фундацією ”Світло зі Сходу“.

Ярослав Бянись подарував бібліотеці навчального закладу колекцію різножанрових книг і висловив вдячність ректору інституту, професору Афанасію Ломаковичу та проректору з виховної роботи Миколі Сиротюку за виявлену ініціативу щодо творчої співпраці Фундації та гуманітарно-педагогічного інституту, а також наголосив на прагненні обох сторін провести наступного року художній пленер у Кременці як продовження розпочатих заходів.

 
Анонси
Галерея
Спортивний зал
Спортивний залСпортивний зал
На даний момент 797 гостей на сайті