Пошук

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ”ЗОЛОТОЇ БУЛАВИ“

Родом Василь Хитрук з Поділля, із села Великі Трояни на Кіровоградщині. Закінчив Київський НУ ім.Тараса Шевченка, аспірантуру Інституту літератури ім.Т.Г.Шевченка НАН України. Співавтор Програми і Закону України про вивчення курсів українознавства та народознавства в середніх і вищих навчальних закладах нашої держави. Читав перший в Україні курс з українознавства в Київському інституті сухопутних військ Академії Збройних Сил України, а також лекції у Флоринтійському Університеті та науково-просвітницьких товариствах Італії. Він належить до співорганізаторів Народного Руху, Спілки кобзарів, Всеукраїнського товариства ”Просвіта“ ім.Тараса Шевченка та інших. Член Національної спілки письменників України та Правління Товариства краєзнавців України. Його перша книга ”Василь Мисик. Нарис життя і творчості“ побачила світ у 1982 році.

Книга ”Золота булава. Духовний код Трипілля, України, і Європи“ є результатом майже 30-літньої творчої дослідницької роботи. Тут автор презентує свій погляд на давню історію нашої Вітчизни в контексті аналізу витоків світової цивілізації, проектує бачення майбутнього, звертаючись до найдавніших літературних та історичних творів, археологічних знахідок. Незаперечною цінністю книги є віра автора в майбутнє України як найбільш процвітаючої країни світу.

Успішна презентація ”Золотої булави“ вже пройшла у багатьох містах України, її переклад готується в Чехії, Польщі, Німеччині. Йдеться лише про перший том книги. Коли побачить світ другий том, ще невідомо, проте її електронна версія вже є.

З Василем Хитруком та його книгою викладачі та студенти інституту, громадськість міста зустрілися в оновленій залі Гуго Коллонтая. Автора представив заступник голови Кременецької районної ради Валерій Левченко, а сам гість ознайомив присутніх з ідеєю книги, її змістовими пріоритетами, особливостями роботи над історичним, літературним та іншими фактологічними матеріалами, що увійшли до її художньо-смислової та науково-теоретичної структури, а також відповів на запитання учасників презентації.

На завершення зустрічі автор ”Золотої булави“ Василь Хитрук і ректор інституту, професор Афанасій Ломакович як відповідальний редактор антології ”Слово про Кременець“ зробили жест ввічливості – обмінялися своїми новими виданнями на пам’ять про перебування у нашому місті.

 
Анонси
Галерея
44
4444
На даний момент 378 гостей на сайті