Пошук

ПИСЕМНІСТЬ ЗАСОБОМ ПІСЕННОСТІ

Творчо відзначили День української писемності та мови студенти педагогічного коледжу і члени циклової комісії гуманітарних дисциплін: з ініціативи та під безпосереднім керівництвом голови комісії Романа Дубровського організували та провели ”Караоке народної пісні“, де прозвучали українські народні й авторські пісні, що стали народними завдяки своїй популярності. Серед велелюдної студентської маси ведуча дійства, студентка мистецького факультету Василина Мартиняк обрала п’ятірку ”найспівучіших“, котрі розпочали вокальні ”перегони“ за грамоти, дипломи, подарунки і призи, підготовлені студентським профкомом (голова Андрій Заблоцький), а головне – за симпатії слухачів, які заповнили майдан історичного корпусу інституту.

 

 

Виступи вокалістів оцінювали незалежні експерти – викладачі музичних дисциплін Олена Новик і Мар’яна Мацюк. Глядачі захоплено вітали і підтримували оплесками першокурсницю факультету іноземних мов Ольгу Скулінець, яка запропонувала пісню ”Ой зелене жито, зелене“, майбутнього вихователя дошкільних навчальних закладів Марію Разимінську з піснею ”Ой на горі два дубки“, а особливо – завтрашніх вчителів музики, а нині студентів спеціальності ”Музичне мистецтво“ Ірину Вавренюк, яка нагадала присутнім ”Червону руту“ Володимира Івасюка, Анну Горіну, котра порадувала глядачів народною піснею ”Ой говорила чиста вода“ і Павла Левицького, у виконанні якого прозвучала знаменита ”Пісня про рушник“ Андрія Малишка і Платона Майбороди, що давно стала народною.

 

 

За оцінками експертів і глядачів, до фіналу увійшли Анна Горіна і Павло Левицький. Досягти перемоги Анна намагалася піснею ”Чом ти не еприйшов“, а Павло – відомим пісенним брендом ”Розпрягайте, хлопці, коней“, який приніс йому переконливу перемогу на караоке до Дня української писемності та мови. Він же, спільно зі своїм одногрупником Сергієм Волохатим, виконав пісню ”на біс“ ”В саду гуляла“, причому в досить оригінальному вокально-сценічному трактуванні, що викликало бурю аплодисментів слухачів. Не менш вдалим у виконавському аспекті був післяконкурсний виступ першокурсника мистецького факультету інституту Андрія Куріци з піснею Ігоря Ясенюка ”Зроби сопілку із верби“.

 

 

Звукорежисерами конкурсу виступили Олександр Ковень і Роман Харамбура.

”Караоке народної пісні“ стало успішним не лише з мистецької сторони, а й продемонструвало дійсно глибоку і нерозривну єдність українського слова і національного музичного мистецтва, які злилися в такому вічному феномені духовної культури, як народна пісня.

 
Анонси
Галерея
Хелловін
ХелловінХелловін
На даний момент 513 гостей на сайті