Пошук

”BEL CANTO“ КАТЕРИНИ БАЙРАХ

Насиченим і цікавим є творче життя четвертокурсниці мистецького факультету нашого інституту Катерини Байрах – лауреата ХІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячого та юнацького пісенного мистецтва ”Кришталевий жайвір“, учасниці багатьох регіональних і всеукраїнських конкурсів.

 

Цього літа дівчина стала лауреатом ІІ премії конкурсу сучасної української пісні та співаної поезії ”Гремислава“, який проходив у рамках щорічного міжобласного мистецько-краєзнавчого фестивалю ”Братина“ біля підніжжя Данилової гори (неподалік с.Стіжок Шумського району на Тернопільщині). Успіх принесли їй ”Пісня про матір“ Б.Олійника й О.Морозова і ”Україна“ І.Бартошевської. А ще вона була учасницею ІV Всеукраїнського фольклорного фестивалю ”Купальські роси“ у селі Немиринці Ружинського району Житомирської області, де виконувала ”Пісню про матір“ та ”Мій край“ (автор – Світлана Весна). До речі, наша виконавиця настільки вразила глядачів та організаторів свята, що її відразу ж запросили на черговий фестиваль, що проходитиме наступного року.

Нещодавно Катя повернулася з Києва, де стала лауреатом ІІ Всеукраїнського конкурсу вокалістів серед вищих навчальних закладів із красномовною назвою ”Bel Canto“, що з італійської означає ”прекрасний спів“. 35 учасників мистецьких змагань із ВНЗ України повинні були включити до своєї обов’язкової програми українську народну пісню і другий твір – на вибір. Наша вокаліста виконала ”Ой верше, мій верше“ та ”Rolling in the Deep“.

Окрім цього, за свої мистецькі здобутки наша студентка отримала ІІ премію обласного конкурсу ”Студент року – 2013“ у номінації ”Творчий злет“.

Разом з керівником Аллою Афанасенко ми розділяємо радість від успіхів Катерини Байрах і бажаємо, щоб її дивовижне bel canto приносило солістці нові творчі злети, а глядачам – велике мистецьке задоволення, а доля хай буде прихильною і допомагає у здійсненні найзаповітніших мрій.

 
Анонси
Галерея
54
5454
На даний момент 1252 гостей на сайті