Пошук

БРЕЙН-РИНГ ”ВЕСНЯНИЙ КУБОК“

Цьогорічні брейн-рингові баталії за ”Весняний кубок“ інституту виявилися масштабними за всіма параметрами: за кількістю команд-учасниць, за масовістю аудиторії вболівальників, за змістовим розмаїттям інтелектуальних завдань і навіть за складом журі й експертної комісії. Гра була підготовлена і пройшла успішно завдяки сприяння ректорату, студентського профкому, студентського парламенту і, що найважливіше – завдяки активності, творчості й ентузіазму членів команд, які представляли всі факультети інституту і педагогічний коледж. Інтелектуальними боями на брейн-рингу впевненот керували Дарія Бондар (31-Мс) і Богдана Кушнір (41-СП).

Здобутки і втрати команд визначало очолюване кандидатом історичних наук, доцентом О.Г.Солов’єм авторитетне журі у складі психолога Н.Б.Бабій, філологів В.В.Кучера і Н.Г.Кушнірук, історика В.М.Желізняка, фахівця з фізичного виховання В.І.Банаха. Окрім журі, працювала досвідчена експертна комісія. Експерти – юрист В.Є.Ткачук, культуролог М.В.Левенець і філолог Н.М.Кікіна – активно користувалися своїм правом вимагати від членів команд уточнення і пояснення відповідей, ставити додаткові запитання, вносити корективи до запитань і відповідей.

У відбірковому турі брали участь 8 команд по 6 інтелектуальних бійців у кожній. у результаті жеребкування на цьому етапі зустрілися команда мистецького факультету з командою біологів, педагогічного – з представниками факультету фізичного виховання, факультету іноземних мов – з інтелектуалами команди ”Коледж-А“, а майбутні вчителі технологічної освіти – з командою ”Коледж-Б“.

Для кожної конкурсної пари було підготовлено по 8 запитань, рівноцінних за складністю, за однотипною тематичною (історичною, філологічною, мистецькою, юридичною, психолого-педагогічною, технологічною) спрямованістю, але різних за змістом. На випадок нічийного результату брейн-рингового двобою організатори мали в запасі по 3 додаткових запитання.

Зустріч команд педагогічного факультету (капітан Олена Силка) і факультету фізичного виховання (капітан Вадим Щирба) завершилася впевненою перемогою майбутніх фахівців соціальної педагогіки та дошкільної освіти. Другу пару суперників склали команда спеціальності ”Технологічна освіта“ (капітан Роман Кравець) і команда ”Коледж-Б“ (капітан Олег Кондратюк). З рахунком 5:2 перемогли технологи. Третя брейн-рингова пара – команди мистецького факультету (капітан Анастасія Григорчук) і спеціальності ”Біологія“ (капітан Наталія Бондарук). Біологи виявилися сильнішими – 3:1. У четвертій парі команда ”Коледж-А“ (капітан Ольга Мельник) не залишила ніяких шансів команді факультету іноземних мов (капітан Ольга Микуляк) – 5:2.

У півфіналах зустрілися команда педагогічного факультету з командою спеціальності ”Технологічна освіта“, а команда ”Коледж-А“ з командою спеціальності ”Біологія“. До честі природничо-технологічного факультету, його обидві команди дійшли до півфіналу, але цього бар’єра подолати не змогли: технологи поступилися педагогам, а біологи – команді ”Коледж-А“.

Фінал виявився напрочуд напруженим, цікавим і навіть потужним у контексті проблемності запитань і змістовності та глибини відповідей. Студенти коледжу виявили своєрідну ”джентльменську неповагу“ до своїх старших колег з інституту – і перемогли з рахунком 5:4.

У підсумку, глядачі отримали справжню інтелектуальну насолоду від напруженого суперництва команд на всіх етапах брейн-рингу, а переможці – ”Весняний кубок“, заслужене визнання глядацької аудиторії та матеріальну винагороду, забезпечену студентським профкомом.

 
Анонси
Галерея
Студентська конференція
Студентська конференціяСтудентська конференція
На даний момент 877 гостей на сайті