Пошук

БЛАГОДІЙНІСТЬ ЯК МІРИЛО СОВІСТІ

Викладачі та студентство нашої академії збагачують та урізноманітнюють своє життя багатьма благодійними справами. Ми зініціювали акції по захисту історичних місць рідного краю, зокрема Потоку Ірва; активно включились у процес захисту птахів від холоду та голоду; на рахунку небайдужих студентів – турботи про дітей-сиріт Кременецького дитячого санаторію.

Тож цілком закономірно, що колектив нашого ВНЗ не залишився осторонь найболючішої теми – теми війни, що так несподівано і кардинально змінила звичний хід подій, перевела кольорове життя українців у чорно-білий формат конфронтації, підсилюваної агресором.  Кожен патріот усвідомив високу потребу у захисті найдорожчих людей і своєї землі, яка пізнала гірку ціну ”братньої любові“ та смертельного спустошення. Кожен малюк мимоволі подорослішав, пройшовши через пекло вогню, втрат, дорослого болю чи простого співчуття. Репертуар дитячих ігор поповнився реальними воєнними сюжетами, а лексика – новими словами. Чимало наших громадян піддалися ворожій агітації, наслідком якої стали їхні жахливі дії. На превеликий жаль, у багатьох храмах наші люди оспівують і прославляють ката нашої землі і не моляться за воїнів-захисників. Країна, що тільки-но почала ставати на власний шлях розвитку, часто зустрічає супротив і зраду у своєму мозковому центрі – найвищих владних структурах.

Та наперекір усій біді Україна потопає у жовто-блакитному маєві рідних прапорів і вишиванок. На зло ворогам Гімн України став найпопулярнішим і найулюбленішим музичним твором не лише дорослих, а й школярів і дошкільняток, які вивчили його із власної ініціативи. Прості українці віддають останні копійки на підтримку своїх героїв.

Цей всеохопний дух опору ворожій агресії, любові до всього рідного, українського, підтримки захисників Вітчизни викликає постійне бажання вносити свою посильну допомогу у спільну справу. Благодійні мистецькі конкурси, художні вернісажі, виставки інших творчих робіт, виготовлення найнеобхідніших для солдатів речей, збір коштів та продуктів увійшли в життя академії як звичне явище.

Саме в ці дні у Кременецькому краєзнавчому музеї відкрилась виставка мистецьких полотен студентів спеціальності ”Образотворче мистецтво“ “З молитвою про тебе засинаю…”, організована викладачами кафедри образотворчого мистецтва та методики його викладання, де представлено 50 експонатів різноманітних жанрів. Кошти, вилучені від благодійного продажу цих робіт, планується використати для придбання кровоспинних препаратів для воїнів АТО.

Частину полотен було закуплено небайдужими кременчанами ще до відкриття виставки, деякі твори купують школярі для своїх навчальних закладів. А для тих відвідувачів виставкової зали, які не мають можливості придбати картину, проте висловлюють бажання долучитися до благодійної справи, організатори підготували спеціальну ”Мистецьку скриню“, куди кожен може внести кошти по своїх можливостях. Акція триватиме місяць.

А нещодавно ми отримали звістку з самого пекла війни. Донецький аеропорт, населені пункти Піски, Нікішино, Дебальцеве, Попасна, Вуглегірськ, посту Балу – саме туди місцеві волонтери Сергій Сарабун і Тетяна Капінос благополучно доставили біноклі, закуплені на кошти студентів нашої академії та учасників конкурсу КВК. І саме з передової наші мужні герої висловлюють слова щирої вдячності ректору КОГПА, професору А.М.Ломаковичу, голові студпрофкому академії Андрію Заблоцькому, голові студентського парламенту Сергію Колісецькому, студентському і викладацькому колективам за підтримку, допомогу і за милосердя, що не має меж як мірило сумління кожного українця.

 
Анонси
Галерея
Капела бандуристів
Капела бандуристівКапела бандуристів
На даний момент 777 гостей на сайті