Пошук

МИСТЕЦЬКА МОЗАЇКА

Кременецька художниця, викладач нашого ВНЗ, член Національної спілки народних майстрів мистецтв України Тетяни Балбус успішно працює у галузі народного художнього мистецтва. Щороку вона представляє свої картини на різноманітних мистецьких вернісажах місцевого, обласного і республіканського рівнів, серед яких і на традиційну виставку ”Кращий твір року“, що проходить у Києві.

Нещодавно в Обласному літературно-меморіальному музеї Юліуша Словацького відбулося відкриття персональної мистецької виставки робіт художниці на тему ”Моя Україна“. Увазі відвідувачів було представлено 36 картин, створених на основі мотивів природи та народного мистецтва. Автор показала серії робіт ”Пори року“, ”Букети України“, ”Вазони“, ”Писанкове мереживо“, ”Елементи писанкарства“ тощо. Цим роботам властива барвиста кольорова гама, символіка і традиційні композиційні схеми. Тетяна Балбус вважає, що саме народне мистецтво є тим невичерпним джерелом, з якого можна черпати мотиви, колорит і натхнення.

Чергова звітна виставка творчих робіт жіночого митецького гурту ”Палітра“, яким керує Т.Балбус, проходила у Виставковій залі Кременецького краєзнавчого музею. Різноманіття тематики та багатство технік виконання художниці показали у 59 роботах, які виділяються аурою краси природи і людей, добра, сонця і світла.

Раз або двічі на місяць викладачі-художники організовують показ навчальних і творчих малюнків студентів спеціальності ”Образотворче мистецтво“ у стінах педагогічного коледжу.  Виставки студентів І курсу з предметів ”Рисунок“ і  ”Живопис“ організувала К.О.Склярук, а з ”Композиції“ (І курс) та ”Рисунку“ (ІІ курс) провела Т.А.Балбус.

 
Анонси
Галерея
11
1111
На даний момент 464 гостей на сайті